Angenämt utlastad – Om mörka moln, ordbrist och Lena Sundströms röda cykel

Jag märker det redan när jag vaknar till en solig morgon på min lilla ö. Trots det äntligen blivit riktigt augustiväder, känns hela jag som neddragna ögonbryn.
Jag gör en fantastisk god kaffe med lilla mockabryggaren men njuter varken av lukten eller smaken, eftersom det är ju verkligen inget speciellt med kaffe. Samma varje morgon.
”Oh no, är det en sådan dag idag?” frågar P som rundar kökshörnet och ser ut som han lika smidigt kommer att glida vidare ut på en promenad utanför mitt tankemolns skugga.

Det är det. Det är en sådan dag där jag vill allt väldigt mycket, fast ingenting konkret just nu och all kraft sitter fast bakom min panna. Jag vrider mig, gnäller och får små men kraftiga ilskna utbrott.

Ich bin UNAUSGELASTET!
På tyska ingår detta ord i varje lexikon och man beger sig omgående till problemlösning.
Men P och jag pratar svenska med varandra, vilket ofta sätter mig i underläge och i det här fallet leder till en till liten explosion – som verkar vara underhållande, tolkandes P’s ryckande minspel.
Ni har ju inte ens ett ord för detta!

Det närmaste jag (googlandes) kommer min tillstånd är det engelska “not loaded to full capacity”, vilket låter mycket som en en lastbil på väg till Arlöv och mindre som en upprörd 34 årig kvinna.

Jag är rastlös, understimulerad! – mentalt och även fysiskt! (Förklarar behovet att sparka i dörren.)
Att inte kunna uttrycka sig gör inte att livet känns smidigare.

Men jag hittar en elegant utväg. Den heter ”OUTLASTAD” och blir min nya vän. Ordet låter fonetiskt rätt och följer svenska språklogiken.

Nuförtiden använder jag uttrycket lika flytande som på tyska och förklarar betydelsen mondänt i en bimening, ifall jag läser av någon annans ögonbryn att det skulle göra sig bra.

Och som alltid blir jag gladare direkt, när jag kan sätta ord på saker och ting.

Dessutom hjälper det att läsa en bok i trädgårdssoffan. Idag är det Lena Sundström, som masserar hjärnan med rolig klokhet och en röd cykel.
Nu en runda med fina vita kioskbåten och jag är helt utlastad.
På en underbar svensk sommardag.

2 Comments

  1. Underbar text! Jag vill också prenumerera på ordet outlasted. Jag behöver stimulans och vardagsenergi för att klara av dagarna mellan festerna. Behöver ro att läsa böcker och glädje i att åka kioskbåt, istället för att trumma med fingrarna och undra varför tiden sniglar sig framåt.

    Nåt roligt gemensamt projekt kanske???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s